Wizzair

Wizzair är ett lågprisflygbolag som är baserat i Ungern. Flygbolaget har funnits sedan september 2003 och flyger främst i Central- och Sydösteuropa, men de har även flygningar utanför Europa sedan 2013. Bland annat flyger de till Tel Aviv, Istanbul och Dubai. I Sverige flyger Wizzair från tre olika flygplatser, Landvetter, Sturup samt Skavsta, men från och med mars 2017 så beräknas de även flyga från Växsjö flygplats. Wizzair är ett populärt flygbolag som många använder när de vill resa billigt och varje år flyger flera miljoner passagerare med flygbolaget som snabbt blivit en av de största aktörena bland lågprisflygbolag.

Wizzair flög till Budapest istället för Bosnien

Det går inte alltid som man har tänkt sig och det blev passagerarna på en flight som skulle till Bosnien med Wizzair medvetna om när deras resa fick en oväntad vändning. Inte nog med att deras flight blev försenad med cirka 1,5 timmar, de landade även i helt fel land. Planet till Bosnien landade i Budapest och passagerarna bussades sedan till gränsen mitt i natten. Wizzairs förklaring till denna olyckliga händelse som fick passagerarna att resa i timmar på en buss med en busschaufför som inte ens visste vägen till Bosnien, var att de inte kunde landa på grund av dåliga väderförhållanden.

Sandstorm på Kap Verde hindrade landning

Det är inte helt ovanligt att flygplan får vända om eller landa på en annan flygplats, främst på grund av väderförhållanden, och många gånger lämnas besvikna resenärer att själva försöka lösa situationen så gott som möjligt. För bara några dagar sedan fick hundratals svenska turister som planerat att fira nyår på paradisön Kap Verde vända om, då ön har drabbats av kraftig sandstorm som gjorde det omöjligt för flygplanet att landa. Besvikelsen var stor bland semesterfirarna som sett fram emot och planerat att fira in det nya året med sand mellan tårna och sol i ansiktet. Istället får de nu fira nyår i Sverige då resterande resmål hos arrangören är fullbokat på grund av högsäsong.

Flygplan runt om i världen!

 
gazeti